Wannabe meets "pro"

Wannabe meets "pro"

15 mei 2016

Wannabe meets “pro”

Begin mei

 

Na het lezen van het boek “Handboek voor Wereldburgers” van Esther Jacobs, ga ik vol in de kwispel. Esther is een Digital Nomad. Ze heeft geen vaste verblijfplaats, maar woont, werkt en leeft op verschillende plekken in de wereld. Dankzij goedkope tickets en technologische ontwikkelingen kan ze wonen en werken waar ze wil. Ze heeft er meerdere boeken over geschreven, staat met haar levensstijl regelmatig in tijdschriften en geeft er workshops over. Haar boeken staan vol met handige tips.

Dat wil ik ook!

Vroeger dacht ik ook een wereldburger te worden. Maar soms loopt het anders. Het boek van Esther inspireert me enorm. Zo’n leven lijkt me ook wel wat! Ik ben dol op reizen. En nu de kinderen groter worden, is het makkelijker om van huis te gaan. Werken vind ik ook leuk. Wil ik de komende 20 jaar ook blijven doen. Dus liever niet tot m’n 67 ste wachten met reizen. Nu ben ik nog fit. Bovendien heb ik werk dat ik niet perse altijd op locatie hoef te doen.

Stappen nemen

De komende maanden neem ik stappen om mezelf te ontwikkelen op het digitale vlak. Ik volg een cursus SEO schrijven en leer ondertussen een heleboel over SEO.
Ik kijk webinars en tutorials over online marketing, volg een cursus WordPress en Mailchimp en er komt daadwerkelijk een website over ons leven aan boord van onze zeilboot Morgane of Sark.

Working on the road

Working on the road

Locatie onafhankelijk werk

Ondertussen ben ik me wat meer gaan verdiepen in het fenomeen Digital Nomad en locatie onafhankelijk werk. Ik zou daar op het professionele vlak wel meer mee willen doen. Bestaat er al een recruitmentbureau voor locatie onafhankelijk werk? Allerlei ideeën buitelen door elkaar in mijn hoofd. Hoe ga ik dit aanpakken? Met wie kan ik hierover vrij sparren. Met Esther Jacobs natuurlijk!
Ik besluit een resultantsessie bij Esther Jacobs in te plannen.

Gesprek met Esther

Op een zonnig terras in Amsterdam spreken we af. Het wordt een heel leuk en nuttig gesprek. Esther is gewoon ook een leuk mens. Hoewel ik inmiddels behoorlijk voor ogen heb wat ik wil bereiken en hoe ik mijn leven wil inrichten, is het fijn om het te kunnen uitspreken. Erover praten maakt je plannen concreet.

Dat is ook een van de belangrijkste adviezen van Esther. Draag je plannen en ideeën uit. Blijf daarbij dichtbij jezelf. En maak jezelf zichtbaar. Deel informatie. Beschrijf ook de zoektocht die je nu maakt om je doelen te bereiken. Als mensen weten dat je iets wil opzetten op het gebied van locatie onafhankelijk werk, kunnen ze je ook benaderen. Voor vragen, meer informatie, maar wellicht ook om samen te werken of ideeën aan te dragen.

Dat gaan we dan ook maar doen. Dus de komende tijd kun je meelezen hoe de weg van wannabe naar digital Nomad verloopt. Wie weet kun je iets met de dingen die ik onderweg leer. Ik zal het in ieder geval delen. Er zullen in vast tips bij zitten waar je wat aan hebt.

Meeting with Esther Jacobs, the "most famous dutch digital nomad"

Meeting with Esther Jacobs, the “most famous dutch digital nomad”

presentatie Esther Jacobs bij Knowmads

Presentatie van Esther Jacobs bij Knowmads in Amsterdam