Wannabe Digital Nomad

Wannabe Digital Nomad

11 februari 2016

Hoe ik een Wannabe Digital Nomad werd

Ben jij ook geen digitaal hoogstandje? Maar wil je wel weten hoe apps, tools en technologie jouw leven makkelijker en vrijer kunnen maken? Lees dan mee tijdens mijn zoektocht naar de mogelijkheden om een Digital Nomad te worden.

Nog steeds ontwikkelen

Het gaat goed met mijn voornemen om me te blijven ontwikkelen tegen niet al te hoge kosten. Ik ga naar seminars over Employer Branding. Volg elke week minimaal een webinar.

Maar in februari schiet ik in een keer in de vijfde versnelling!

Geïnspireerd

Voor Valentijnsdag koop ik voor de meiden en Herco reisboeken. Voor Herco het boek: Handboek voor Wereldburgers van Esther Jacobs.
Onze Morgane of Sark ligt inmiddels in Portugal en ik zou het leven wel zo willen inrichten dat we er nog meer tijd kunnen doorbrengen.

F77EDAA3099645AD95F2699158C0D545

Maar Herco krijgt niet de kans om erin te lezen. Ik ga vol in de kwispel van het boek. Dit is gaaf! Leven, reizen en onderweg gewoon blijven werken. Dat wil ik ook! En het moet mogelijk zijn, ook voor ons. Ook al zijn wij geen eind 20-ers, zoals de meeste Digital Nomads. Ik wil niet pas weer reizen als we oud en versleten zijn!

Locatie onafhankelijk werken

Ik verdiep me in het leven van Digital Nomads en lees veel over locatie onafhankelijk werken. Heel toevallig geeft een vriend een week later het boek Een werkweek van 4 uur van Timothy Ferris aan Herco. Ook een inspirerend boek over hoe je een mobiele levensstijl realiseert. Tenslotte download ik Digital Nomads, een Engelstalig boek van Esther Jacobs en André Gussekloo.  Alle drie de boeken staan vol praktische tips en zetten aan tot actie. Ik word er blij en energiek van. Tijd voor actie.

47C0410B2BD646E4B14B87C5BE93FBD208FDD6FA9579458184CD3DEE51A51F66

Actie

Het is duidelijk dat als je wilt leven als een Digital Nomad, je digitaal handig moet zijn. Wij leven nu in een tijd van internet, slimme technologie en handige apps. Hoe fijn is dat! Dat biedt mogelijkheden om te werken vanaf verschillende plaatsen in de wereld. Maar helaas, ik ben digitaal niet erg handig. In de boeken staan allerlei handige tips en tools. Werk aan de winkel dus.

Digitaliseren

Om mobiel te kunnen werken en leven, moet je wel bij je documenten en werkspullen kunnen komen. Dus moet ik mijn administratie en alles wat erbij hangt gaan digitaliseren. Ik maak een Dropbox account aan. Sla mijn documenten en alles wat ik doe zoveel mogelijk op in the Cloud. Ook installeer ik iCloud en Google Drive. Eigenlijk weet ik nog niet zo goed hoe het allemaal werkt. Maar uitzoeken hoe al die clouds werken en hoe ik er het beste gebruik van kan maken, komt op mijn actielijst.

Een hele goede tip uit het boek van Esther is het installeren van Scan apps. Ik heb een hekel aan administratie en raak geregeld mijn bonnen kwijt. Het kost me altijd veel tijd en energie. Ik download Scannable van Evernote. Wat is dat fijn! ik krijg er zowaar helemaal lol in om mijn administratie in orde te maken. Ik scan mijn bonnen en verwerk het direct.
Op mijn actielijst komt het scannen van allerlei belangrijke documenten zoals diploma’s, zodat ik altijd en overal bij de hand heb.

Een andere super tip is de tool Evernote. Evernote is een digitaal notitieboek. Het is de digitale versie van een schrift waarin je foto´s plakt,  opschrijft wat je niet wil vergeten en dingen in bewaart. Je kunt er zaken in opslaan, ordenen en terugvinden. Ik kopieer linken en stukken tekst. Sla foto’s en bonnen op en maak actielijsten in Evernote. Wat een rust geeft het me om te kunnen structureren. Ik krijg steeds meer lol in het digitaliseren!

5CCC26E0B6A74764A6A73F0BC92C49EF

Wat ook heel handig blijkt, is de app van de Rabobank. Waarom ik dat niet eerder geïnstalleerd heb…?! Het scheelt veel tijd en je hebt steeds overzicht. En dat is dan weer gunstig voor ons uitgavenpatroon!

Vorig jaar had ik Spaanse les. Dat bleek nuttig afgelopen zomer, omdat de Spanjaarden in Galicië niet zo vaak Engels spreken. Maar het is aan versloffen. Ik download the app Memrise en probeer elke dag vijf nieuwe woorden te leren.

Website

Mila, Merel en ik spelen al langere tijd met de gedachte om een website te maken over onze belevenissen op de Morgane of Sark. Het moet er nu maar eens echt van komen. Het past ook mooi in mijn ontwikkelingsstrategie. We gaan online marketing gewoon leren in de praktijk!

We bedenken wat we willen. We kunnen er zelf een maken of we kunnen hulp inroepen van iemand die er verstand van heeft. Mila zet de vraag op Hoofdkraan. Er reageren meerdere mensen. We besluiten om het toch uit te besteden. Anders komt het er waarschijnlijk nooit van. We kiezen voor Ferdy Korpershoek omdat we zijn eigen site heel mooi vinden. Dan kan hij voor ons vast ook een mooie site maken.

Ondertussen heb ik heel veel gelezen over websites, hosting en SEO. Het hele traject is enorm leerzaam. Learning on the job. Bovendien is het erg leuk om met Mila en Merel te filosoferen hoe we het willen. We houden een heuse vergadering aan de keukentafel.

Cursus Seo, WordPress en Mailchip

Als we dan een website gaan maken, moet ik ook snappen hoe het werkt en kunnen aanpassen. Ik ga de cursus seo tekstschrijven doen, die ik het boek staat. Seo staat voor Search Engine Optimization. Het zijn activiteiten die ervoor moeten zorgen dat jouw webpagina hoog komt te staan op het overzicht dat Google geeft als iemand zoekt met behulp van de Google zoekmachine. Je kunt dat bereiken door de teksten zo te schrijven dat de Google zoekmachine jouw teksten sneller vindt.

Volgende stap is leren hoe WordPress werkt. WordPress is populaire website software waar je overal ter wereld websites mee kan maken en beheren.

Ik lees er allerlei blogs over. Koop de online cursus die Ferdy heeft gemaakt en schrijf me in voor een “live” cursus websites voor beginners bij Weblish. Maar de cursussen volgen kan ik pas in mei. Mijn hoofd kan niet alles tegelijkertijd ververwerken. Dan doe ik er dan ook meteen een cursus Mailchip achteraan. Mailchip is een gratis webprogramma waarmee je eenvoudig nieuwsbrieven kunt maken en versturen.

En als de website er een eenmaal is, zal ik me verder verdiepen in Affiliate Marketing. Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing, waarbij je linken van adverteerders of verkopers kunt plaatsen op je site. Daar kan dan op doorgeklikt worden. Het is zelfs mogelijk om daar geld mee te verdienen.

Verdere stappen op weg naar een leven als Digital Nomad

Er zijn meerdere websites en blogs van Digital Nomads en locatie onafhankelijk werken. Ik vind het heerlijk om te lezen. Maar nuanceer het ook wel. Het wordt vaak iets mooier en makkelijker voorgespiegeld dan dat het in werkelijkheid is. Er moet namelijk wel gewerkt worden onderweg. Maar veel handige tips en tools staan er wel in. In de komende tijd, zal ik de verschillende tips en tools gaan proberen. En in mijn blogs zal ik vertellen hoe dat uitpakt in de praktijk!

Elvira