Vejer de la Frontera

Vejer de la Frontera

16 juli 2016

Vejer de la Frontera

juni 2016

On the road

We hebben dus een autootje gehuurd en rijden vanuit Gibraltar naar Tarifa. Tarifa is leuk! Na Tarifa gaan we verder naar het westen. Via Zahara de los Atunes, een leuke badplaats met een prachtig strand, komen we uit in Barbate. Toen we hier eergisteren waren, ben ik niet eens van boord geweest. We hebben niets van het plaatsje gezien. Als we er doorheen rijden, concluderen we dat we niet veel gemist hebben. Behalve misschien een mooi strand.

Colourfull area in Andalusia

Colourfull area in Andalusia

Cactus and cows

Cactus and cows

Vejer de la Frontera, Pueblo Blanco

Als een toef slagroom op een taart zien we Vejer de la Frontera boven op de berg liggen. Vejer de la Frontera is een van de mooiste witte dorpen van Andalusië. Het is niet super toeristisch, daarom heeft het ook z’n charme behouden. Er wonen veel kunstenaars. Dat zie je aan de vele kleine galerietjes. Sommige tonen hun werk op straat.

De Moorse invloeden zijn overal zichtbaar. Smalle straatjes met keien. Witte huisjes. Maar ook overal bloembakken met gekleurde bloemen en paarse bougainville langs de muren. Palmbomen en sinaasappelbomen. Het geheel ademt een fijne sfeer. Plaza Espana is ook hier weer een mooi plein met een prachtige fontein en restaurantjes erom heen. Ik begin dol te worden op de Plaza Espana’s😜.

Het oude centrum wordt ommuurd door een eeuwenoude muur. Er is een kasteel en een grote kerk. Aan de hoge kant van het dorp, heb je een prachtig uitzicht. Wij drinken wat bij Corredera 55 en nemen er een heerlijk bordje Antipasto bij. Een leuk tentje met een terras onder sinaasappelbomen met een fantastisch uitzicht.

Tapas in Vejer de la Frontera

Tapas in Vejer de la Frontera

Tapas in Vejer de la Frontera

Tapas in Vejer de la Frontera

Terugweg via natuurgebied

We besluiten terug te rijden via het natuurgebied Los Alcornocales. Het is een mooie weg. Maar plotseling wordt de weg een soort kiezelpad en even verderop staat er een hek. We mogen niet verder met de auto…We draaien om en rijden terug. Het achterland is wel bijzonder. Uitgestrekte velden met grote gele zonnebloemen, omzoomd door honderden enthousiast draaiende windmolens. Cactussen en koeien langs de weg, (half) dode slangen en schapen op de weg….Het was weer een mooie dag!