Up to the future

Up to the future

11 april 2016

49,5

Januari 2016

Nu ben ik 49,5….

O jee, dit jaar word ik vijftig. Kom ik in een andere marketingdoelgroep. Dan poppen banners van Tena Lady en overlijdingsrisicoverzekeringen op mijn computerscherm. En draag ik definitief bij aan de vergrijzing van de Nederlandse arbeidsmarkt.

Maar ik voel me nog helemaal niet oud. Ben ook niet grijs, maar blond. Eigenlijk voel ik me best jong. Heb energie.  Al moet ik eerlijk bekennen dat als ik op zondag een hockeywedstrijd heb gespeeld, maandagochtend wel wat stram uit mijn bed stap. Maar mijn jeugdige dochters hebben daar ook regelmatig spierpijn van, dus so what?

Blijven ontwikkelen

Maar goed, deze januari dag, besluit ik dat ik me verder moet gaan ontwikkelen. Weer een opleiding oppakken. Ik hoop immers dat ik nog zo’n 25 jaar op een prettige manier kan en mag blijven werken. Als ik het zo bekijk, ben ik eigenlijk pas net over de helft van mijn actieve werkende bestaan.

Ik werk als zelfstandig recruitment consultant en hoor steeds vaker dat recruitment marketing is. Dus oriënteer ik me op een opleiding online of digital marketing. Ook bekijk ik opleidingen Arbeidsmarkt communicatie.  Maar zo’n opleiding is wel erg kostbaar voor een zzp-er. Er moeten andere mogelijkheden zijn…

Technologie omarmen

Op een seminar met vakgenoten, hoor ik van trendwatchers hoe hard de ontwikkelingen in de technologie gaan. Bijna niet bij te benen. En blijft ons werk wel bestaan. Kan een robot dat niet beter?

Ik word er een beetje kriegelig van. Huiverig zelfs.

Maar het is ook zo dat de technologie veel mogelijkheden biedt. Ons leven makkelijker maakt. De ontwikkelingen gaan toch wel verder en je kunt je daar tegen verzetten of ervan proberen te profiteren. Ofschoon ik geen digibeet ben, ben ik digitaal ook niet echt handig. Heb weinig met gadgets en apps. Maar ik besluit om de technologie te omarmen. Laat maar komen! Dan kijk ik wel of ik er wat mee kan.

Gratis webinars en tutorials op You Tube

Al snel ontdek ik dat technologie veel voordelen biedt. In plaats van een dure opleiding, schrijf ik me in voor verschillende gratis webinars over specifieke onderwerpen. Ook ga ik vaker naar de bijeenkomsten van Recruiters United. Als ik meer wil weten over een bepaald onderwerp, blijken er ook allerlei gratis tutorials op You Tube te vinden.

Ik leer best veel in korte tijd. En zo werk ik aan mijn eigen employability! Het jaar waarin ik 50 word, wordt een jaar in het teken van ontwikkeling. Op naar de toekomst!