Tarifa

Tarifa

09 juni 2016

Tarifa

8 juni 2016

Dagje naar Tarifa

Inmiddels liggen we heerlijk in de haven van Gibraltar, onder de rots. Omdat er een Levante aan zat te komen, hebben we vorige week flink doorgevaren. Vandaag huren we een autootje om wat van het binnenland te zien. Als eerste rijden we naar Tarifa. Helaas was het niet mogelijk om daar in de haven te liggen. Er is geen goede jachthaven. Als we er aankomen, zien we één zeilboot liggen. Verder alleen vissersboten en moterbootjes. En echt goed beschut ziet de haven er inderdaad niet uit.

Levendig stadje met relaxte sfeer

Tarifa is het zuidelijkste stadje van Spanje en zelfs van Europa. Het ligt hemelsbreed 8 mijl van Marokko vandaan. Dat zie je dan ook liggen. We hebben gelezen dat het in Tarifa gemiddeld 300 dagen van het jaar windkracht 7 of harder waait. Dat is nu ook zo. Op sommige plekken word je bijna uit je slippers geblazen. Maar mede hierdoor is Tarifa de afgelopen jaren ook uitgegroeid tot het surf -en kitesurf paradijs van Europa. Want naast de vrijwel constante harde wind, zijn er ook schitterende stranden.

Het waait hard in Tarifa

Het waait hard in Tarifa

Je ziet Africa liggen aan de overkant

Je ziet Africa liggen aan de overkant

Surfers brengen over het algemeen hun eigen cultuurtje mee. Wij houden daarvan. Er heerst een relaxte sfeer in het stadje. Er zijn veel kleine hippe winkeltjes met leuke spullen. Kleding, sieraden, het ziet er mooi (en betaalbaar) uit. Er zijn heel veel eettentjes, cafeetjes, restaurantjes en terassen. Smalle straatjes, mooie pandjes. Erg fijne admosfeer, laid-back. De Moorse invloeden zijn duidelijk zichtbaar.

Nice shops

Nice shops

Moorse invloeden

Tarifa dankt zijn naam aan de krijgsheer Tarif ibn Malik, een Berber. Hij veroverde de stad in 710. Een jaar later volgde de Grote Moorse inval in Spanje. Bijna 6 eeuwen lang was Tarifa in handen van de Moren. En dat zie je nog steeds als je door het plaatsje loopt. De huizen zijn witgekalkt, de straatjes smal. De huizen hebben leuke doorkijkjes naar binnenplaatsjes. De binnenstad is ommuurd en er is nog een mooie oude stadspoort.

Mooie Moorse doorkijkjes

Mooie Moorse doorkijkjes

Mooie Moorse doorkijkjes

Mooie Moorse doorkijkjes

Aanraders

Wij zijn maar kort in Tarifa, als dagtoeristen. Maar Tarifa is zeker een aanrader om een paar dagen naar toe te gaan. Wij lunchen bij Café 10, een hip en gezond eettentje. Het ziet er leuk uit, het eten is vers, gezond, en betaalbaar.

Mijn zusje Larissa is er vaker geweest en geeft als tips:

  • Eten bij Strand Hotel Hurracane.
  • Kijken bij Mistral Beach

En mijn nichtje Romy vindt Café Azul een toptentje, met heerliijke crepes, sapjes en yogurtjes.

Ja, Tarifa is leuk en de moeite waard!

Heb je ook tips? Geef dan hieronder jouw reactie! We horen het graag van je!

Lunch bij Café 10

Lunch bij Café 10