Sevilla

Sevilla

24 april 2016

Sevilla

We zijn twee dagen naar Sevilla geweest. Wat een heerlijke, levendige, gezellige een aangename stad! Echt een aanrader.

Via Mazagon en Huelva

Eerst naar Mazagon gevaren, omdat het makkelijk leek om van daar uit naar Sevilla te reizen. Achteraf was het vanaf Faro makkelijker geweest. Er gaan rechtstreeks bussen. Maar we hadden een schitterende zeiltocht van Vilamoura naar Mazagon. Dus het was de moeite waard geweest.

Uiteindelijk viel de reis van Mazagon naar Sevilla mee. We deden er iets meer dan twee uur over. Terug ook.

En dat was het zeker waard. We hebben genoten van Sevilla!

Hotel, eten en drinken

We logeerden in Petit Palace Marqués Santa Ana. Een prettig hotel, zeer vriendelijk voor honden. Aardige staff, lekkere bedden, goede douches. Erg centraal in de stad gelegen. En we kregen twee dagen een doosje mee, zodat we overal WiFi hadden. Zeker een aanrader dit hotel!

Uiteraard hadden we wel gekeken wat er te doen en te zien is in Sevilla. Maar eigenlijk houden we er meer van om een stad gewoon te “voelen” en de sfeer op te snuiven.

Bovendien kunnen we meestal geen musea of andere officiële bezienswaardigheden in met een hond.

Sevilla beleven, is vooral eten en drinken. Overal zijn terrassen, restaurants, bodega’s en tapabars.

Na de reis hadden we best wel trek, dus we liepen we richting de kathedraal. We gingen op een gezellig hoekje zitten, bij Bar Gonzalo. We namen allebei een groot glas gazpacho en samen kabeljauw kroketjes. Het was lekker, gezellig en we genoten van de omgeving. Later hadden we hier helaas een heel andere ervaring…

Sevilla voorjaar

Feria Abril Seville

Vooraf was het Herco opgevallen dat hotels in Sevilla zo ontzettend duur zijn. Dat is normaal niet zo, alleen was het net een enorme feestweek: feria Abril.

Net buiten het centrum was een enorm kermisterrein met honderden of misschien wel duizend eettentjes. Dames en meisjes flaneerden in mooie traditionele flamengojurken en gezinnen reden in de koetsen door de straten. Er waren ruiters op paarden en heel veel etende gezinnen.

We vonden het leuk om het te zien. Maar de binnenstad bekoorde ons meer. Het was te massaal voor ons. Een beetje zoals door het centrum van Amsterdam lopen op Koninginnedag als je niet in Amsterdam woont. Koningsdag tegenwoordig…

Het was de laatste dag van het feest en ’s avonds was er vuurwerk.

Lopen door de stad

Wij hebben veel gelopen deze twee dagen. Kriskras door de stad. Sfeer opsnuiven. Door de leuke wijkjes, smalle straatjes. Mooie doorkijkjes, binnenplaatsjes en verassende pleintjes en architectuur. En we hadden er ook heerlijk aangenaam weer voor.

Het gebied rond de kathedraal, de klokkentoren en Alcázar was een van onze favorieten. Veel toeristen, maar aangename sfeer. De Torre del Oro aan de rivier is ook wel mooi.
Maar waar we echt van onder de indruk waren, is het Plaza de Espana. Wat een heerlijk, prachtig plein. Zo mooi en met een aangename sfeer. Het park erom heen is ook schitterend. Omdat het voorjaar is, was alles mooi groen en bloeiden de bomen. Het rook er fijn en de vogels en papegaaien maakten veel geluid. We hadden hier de hele dag wel kunnen blijven.
La Maenstranza (stierenvechtersstadion) en de moderne grote vissenstaart vielen ons een beetje tegen. Maar het lopen er naar toe dwars door de stad was de moeite waard.

Je kunt ook fietsen huren. Wij hadden genoeg te doen voor twee dagen, maar anders zeker een leuke optie!
Restaurants, aanraders en afraders

Aanrader:

We namen geen ontbijt voor 15 euro per persoon in het hotel. In plaats daarvan hebben we in de stad ontbeten voor 5 euro per persoon. Met verse jus en cappuccino en een heerlijk broodje. We zaten lekker in het zonnetje, tegenover hotel Alfonso Xlll. Bar White heette deze tent. Prima alternatief!

Wij hebben met name steeds kleine beetjes gegeten. Lekkere tapa’s genomen bij Casa Tomate, Bar el Cathedral en ergens in de kleine straatjes wat dieper in Santa Cruz.
Hammen in Sevilla

Afrader:

Hoewel we ’s middags lekkere gazpacho en kroketjes hadden gegeten bij Bar Gonzalo, hadden we er in de late namiddag een behoorlijke afknapper. We namen vijf gevarieerde tapas voor 10 euro. Wat een misser. Volgens mij deden ze gewoon de afdankertjes op een bord. Echt vies en vet. Aardappelsalade, huzarensalade en stukken orgaanvlees. Erg goor. Bovendien was de ober ook onaardig en de witte wijn zurig. Nee, gaat de boeken als vieste tapas ooit!
Maandagmiddag hebben we geluncht bij Bodega Gongora. We zaten er leuk, op een druk terras in een klein straatje. Prima Menu el dia voor 11,50. Veel obers in de weer. Maar het was er een chaos. Ik kreeg het verkeerde hoofdgerecht en moest vrij stellig zijn om het goede alsnog te krijgen. Herco’s Paella was koud. En mijn tweede water werd wel berekend, maar niet gebracht. Niet echt een aanrader dus, hoewel wel leuke plek.
Sevilla doen!!!

Sevilla is echt een fijne stad. Dus als je er een keer gelegenheid hebt om te gaan: absoluut doen!