Op weg naar Lagos

Op weg naar Lagos

11 april 2016

Op weg naar Lagos

Vanmorgen in alle vroegte vertrokken naar Faro. We willen graag nog wat van de Algarve zien, voor we in juni naar de Middellandse zee vertrekken. Onder Faro ligt een soort waddengebied en de grensrivier tussen Spanje en Portugal schijnt ook prachtig te zijn. In de herfstvakantie met de meiden was er steeds een te harde zuidenwind om te zeilen. En in de kerstvakantie zijn we alleen naar Portimao op en neer gevaren. Was overigens wel een heerlijke zeiltocht!

De meivakantie met Mila en Merel zit er dit jaar niet in. Merel doet eindexamen en moet leren. Dus gaan Herco en ik nu even samen. De meiden blijven thuis en mijn moeder komt ze gezelschap houden.

Trein gemist

Het vliegtuig heeft wat vertraging en daardoor missen we op 1 minuut na de trein naar Lagos. De volgende gaat twee uur later. De trein is wel een voordelige optie om van Faro naar Lagos te komen. Een treinkaartje is € 7,30. De taxi van het vliegveld naar het treinstation is 11 euro. In oktober, december en februari hadden we een auto gehuurd. Dan ben je inclusief verzekering zo rond de €160 kwijt voor een week. Maar dan kun je wel wat zien van het achterland.

Hond wel of niet leuk voor Portugezen?

Overigens wel weer bijzonder hoe verschillend er hier in Portugal tegen honden aangekeken wordt. Teunje zit rustig in zijn tasje, maar als de taxi-chauffeur hem ziet, begint hij hardop in het Portugees te praten. Tegen zichzelf, lijkt het. En net sprak hij nog Engels?? Er gaat meteen een supplement op de teller. Geen fooi voor deze bullebak, dus.

Maar als we even later in het centrum op zoek gaan naar een overdekt terras om wat te eten en te drinken, worden we vriendelijk onthaald in Faaros. Het regent namelijk nogal hard buiten. Zelfs als Teun niet in z’n tasje zit, mag hij mee naar binnen. Natuurlijk stoppen we hem terug in z’n tas en eten voor de 3e keer vandaag ontbijt. Fijn toch dat het hier zo betaalbaar is. Twee hele grote verse jus d’orange, een uitgebreid warm broodje met tonijnsalade en een flinke uitsmijter voor 15 euro. Bij de Starbucks op Schiphol waren we meer kwijt voor koffie en een klein broodje vanmorgen.

Teuntje mag in z’n tas gratis mee in de trein. Maar we zien ook een reiziger met een Duitse Staander. Die heeft een muilkorf om. Dat is verplichtin de trein, hebben we ergens gelezen. Maar hij mag er in ieder geval in. Dat valt dan weer mee.

Weersverwachting

Helaas ziet de weersverwachting voor de komende twee weken er niet zo gunstig uit. Wekenlang is het noordenwind geweest. Maar helaas wordt er nu voorlopig (vrij harde) Zuidwesten wind voorspeld. Met een matige temperatuur  van 16 à 17 graden en veel regen.

Zuidwesten wind betekent hogere golven vanuit de Atlantische oceaan. Vrijwel alle havenmonden in de Algarve liggen open naar het zuiden. Ook zagen we vanuit het vliegtuig veel wit schuim rond de ingang van het waddengebied onder Faro. Mmmm, jammer!