Met Teun in de bus naar Sevilla

Met Teun in de bus naar Sevilla

24 april 2016

 

 

April 2016
Daar stonden we dan. Om 10 uur te wachten bij de bushalte. Teun zat al in z’n tasje. Maar hij was onrustig. Zat te piepen… Kwam misschien ook wel omdat wij wat zenuwachtig waren. Normaal doet hij dat namelijk niet.
Ik had een grote sjaal omgedaan. De hing half over Teun. Je kon niet echt zien wat er in de tas zat. Teun hing aan mijn schouder half onder de sjaal.
 
Daar komt de bus
 
We stapten in de bijna lege bus en gingen vrij achteraan zitten. Gelukkig had niemand in de gaten dat ik een hond bij me had. Teun ging nog wel even piepen en niezen. Maar niemand hoorde het. We waren nu in ieder geval in Huelva.
teun in reistasje
In Huelva stond de bus naar Sevilla al klaar. Er stond een lange rij. Herco spurtte naar binnen om twee kaartjes te kopen en kwam net terug toen we mochten instappen. Teun hing nog steeds om mijn schouder onder de sjaal. Gelukkig was hij stil.
De chauffeur stond buiten de kaartjes en de bagage te controleren. Gelukkig lette hij meer op Herco. Hij vond ons koffertje namelijk te groot. Dus die moest in het ruim, terwijl ik snel instapte.
De bus zat praktisch vol. Teun in tas stond op mijn schoot met een sjaal erover. Het was heel stil in de bus. Als Teun op dat moment zou piepen of blaffen, waren we de pineut. Maar gelukkig startte de motor en even later ging de radio aan. Pffff. Het leek te lukken.
In Sevilla
 
Toen de bus eenmaal reed, viel Teun in slaap. We made it. De taxi bleek gelukkig geen probleem. Maar jeetje, zo je hond meesmokkelen, is ook niet alles.
We logeerden in het Petit Palace Marqués Santa Ana. Ik had gegoogeld op hondvriendelijke hotels. Wat een verademing na al dat stiekeme gedoe. Teun was welkom! Hij mocht overal komen ( uiteraard aan de lijn). Er lag een groot hondenkussen. Waterbakje en voerbakje stonden klaar. Er stond zelfs een hele zak hondenvoer klaar van een goed merk! En er werd niets extra’s gerekend voor de hond. Echt top!

Dog friendly hotel

Het hotel zelf is trouwens ook een aanrader! Goede prijs/kwaliteit verhouding. Lekker bed, goede douches en gratis WiFi. En erg vriendelijk personeel.
Verder in Sevilla geen enkel probleem gehad met Teun. Hij mocht overal mee. Maar musea het Alcázar of de kathedraal hebben we niet bezocht. Stonden trouwens ook lange rijen.
Street of Sevilla
Terug
 
Om niet weer zo’n zenuwslopende reis terug te hebben, gaan we met de trein. Onder de 10 kilo mag hij mee in een afgesloten box. Zijn eigen reistas dus. Voor 25% van ons tarief. Dat zit een stuk rustiger. Want Teun lijkt wat misselijk op de terug reis. Hij piept. Maar in de trein mag dat. Gelukkig maar.
En de taxi van Huelva naar Mazagon, geeft verder geen problemen. Met je hond op reis in Spanje met het openbaar vervoer is geen aanrader…