Hulptroepen | Hoe ik geholpen werd door mensen aan de andere kant van de wereld

Hulptroepen | Hoe ik geholpen werd door mensen aan de andere kant van de wereld

11 april 2016

We gaan dus een website maken. Althans, Ferdy gaat die voor ons maken. Wij moeten nu de content bij elkaar gaan zoeken. Dat betekent een to do lijst voor de meiden en mij.

De eerste do wordt bijna een te groot struikelblok. Foto’s bij elkaar zoeken, met een hoge resolutie. Het liefst met een leuke anekdote erbij. Zodat we meteen een blog hebben. En filmpjes uitzoeken voor het You Tube kanaal.

Nu zitten alle foto’s en filmpjes bij ons verstopt en verspreid op vijf verschillende computers, zes mobiele telefoons en vier externe schijven. Het wordt hoog tijd dat we dit eens gaan uitzoeken en ordenen. En voor je het weet zit je dan verstrikt een enorme andere klus, waar je eigenlijk niet mee bezig wilde zijn. Van de zogeheten regen in de drup…

Dit moet anders. Als we alles perfect willen, komt die site er nooit. Aan Ferdy vragen we om maar alvast met de site gaan beginnen. Dan schaven we wel in het proces. In verschillende blogtips, heb ik namelijk gelezen dat de eerst stap is: gewoon beginnen.

Ik mail hem wat foto’s van mijn IPhone en computer en hoop dan maar dat ze scherp genoeg zijn. We komen er vanzelf wel eentje tegen die geschikt is voor de homepage.

Het uitzoeken en in de cloud zetten van onze foto’s is echter wel iets dat moet gaan gebeuren. Maar het komt op een lager plan. Het staat wel op mijn actielijst, maar ik geef het even wat minder prioriteit. Dat geeft rust. En zorgt voor voortgang in het proces van onze website.

To do

Merel wilde graag een landkaart op de site met landen waar we zijn geweest. Dan kan zij bedenken waar ze nog naar toe wil. Ferdy stuurt ons een geschikte landkaart, hoeven we het alleen maar in te kleuren. En dat blijft liggen. Mila zit in haar toetsweek. Merel heeft eindexamen toetsen. En ik moet uitzoeken hoe dat werkt. Tijdrovend, ik wil verder.

VA

Dan besluit ik om eens te kijken hoe het werkt als je digitale klussen uitbesteed. Hoe je een zogeheten VA, virtual assistent, inzet. Ik had er natuurlijk al over gelezen in de boeken en artikelen over Digital Nomads en locatie onafhankelijk werken. Tijd om het eens te proberen!

Fiverr

Als eerste bekijk ik de site Fiverr. Dat ziet er echt geweldig uit. Je kunt van alles laten doen vanaf 5 dollar. Het leukste vind ik de verjaardagliedjes die je kunt bestellen.

2815C4BB09E34D07AF22EC2D2B6B3308

Ik meld me aan bij Fiverr en maak een request aan. Mijn vraag is of iemand mijn landkaart kan inkleuren. Binnen een paar uur komen er aanbiedingen binnen. Ik kies een Ierse dame, die het voor 5 dollar wil doen. 20 uur later is de kaart ingekleurd, zoals ik dat heb gevraagd. Van de Bahama’s heeft ze het hele Caribisch gebied gemaakt, maar dat nemen we op de koop toe.  Dit is fijn zeg!

31B257DCC58C47D19ED6E697A63D0F9C

Logo

Dit is leuk! Merel zou het logo maken. Ze heeft getekend hoe ze het wil. Maar om het uit te werken voor de site, moet het digitaal. Uitzoeken met welke app of programma dit kan. Maar het naderende eindexamen heeft nu haar prioriteit en ik ben er digitaal niet handig genoeg voor. Gaat me veel tijd kosten om dat uit te zoeken. Ik ga zoeken op Fiverr.

We geven de opdracht aan iemand uit India met goede referenties. Het kost 10 dollar. We omschrijven wat we willen en de volgende ochtend komen er drie logo’s binnen waar we best wel blij van worden. Ze passen het op ons verzoek nog een beetje aan. Het bootje had iets minder “oosters” mogen zijn, maar we zijn blij met het resultaat voor dit geld. Wat is dit uitbesteden fijn! Zeker voor iemand met een pragmatische instelling zoals ik.

DCA85D29F5CB4E21A7CEA3324C6A69BB

Als je tevreden bent, mag je fooi geven. En voor 15 euro extra, maken ze er een Source File van. Dan kunnen we het ook printen op visitekaartjes. Je raadt zeker al waar ik nu naar ga kijken op Fiverr ;-).