Cartagena

Cartagena

23 juli 2016

Cartagena, wat een heerlijke stad

20-22 juli 2016

Aankomen

Een nieuwe haven binnenlopen vinden we bijna altijd fijn. Nu we hebben ruim 32 uur gevaren, grotendeels tegen wind en golven in gemotord. We zijn dus redelijk gaar. En wat is het dan heerlijk om een haven als Cartagena binnen te lopen. Je ziet de relaxte levendigheid en kuierende mensen op de boulevard al van een afstandje.

We worden goed begeleid door de aardige medewerkers van de jachthaven. We kiezen voor RCRC, Real Club de Regattas Cartagena. Die heeft namelijk een clubhuis met zwembad, waar je gebruik van mag maken als je in de haven ligt. Dat doet het grootste gedeelte van de crew dan ook, zodra onze Morgane of Sark stevig aan twee lijnen ligt.

At the swimmingpool RCRC

At the swimmingpool RCRC

Cartagena, sfeer en cultuur

Cartagena is een mooie, oude stad met een lange geschiedenis. Het werd meer dan 2000 jaar geleden gesticht. De stad floreerde tijdens de Romeinse tijd. Het prachtige Romeinse Amphitheater midden in de stad is daar het overgebleven bewijs van. Het is ooit uitgehakt in de heuvels en maar liefst 6000 mensen konden meegenieten van de spectakels die hier gehouden werden.

Beautiful big man

Beautiful big man

Het museum is interessant om te bezoeken. De ingang zit tegenover het stadhuis aan het begin van Calle Mayor. Je krijgt een goed beeld van de verschillende culturen door de eeuwen heen. Na de Romeinen kwamen de Visigoten, de Vandalen, de Byzantijnen en de Moren. Tenslotte kwam het in de 13e eeuw in Spaans Katholieke handen. Elke cultuur heeft zijn sporen achtergelaten in deze boeiende stad. De haven heeft altijd een belangrijke rol gehad in de geschiedenis van de stad.

Roman Theatre Cartagena

Roman Theatre Cartagena

The Roman theater in Cartagena, Spain

The Roman theater in Cartagena, Spain

Welvaart

In het begin van de vorige eeuw, bloeide de welvaart in Cartagena op. Dat zie je terug in de fraai gedecoreerde, Art-deco achtige huizen in de stad. Ook de Calle Mayor is een prachtige straat. Zo mooi zelfs dat wij bijna het idee hadden binnen te lopen. De straat is bijna te mooi om “echt” te zijn.

Beautiful buildings in Cartagena, Spain

Beautiful buildings in Cartagena, Spain

image

During the day

During the day

image

Eten en shoppen

In Calle Mayor kun je goed shoppen. Mila en Merel komen dan ook met een volle tas thuis. Rabajas, altijd fijn.
We eten twee avonden tapas in de stad. Ik word altijd erg blij van de Spaanse tapasbars. Bij Meson Las Termas krijgen we nog een gratis Baileyachtig drankje toe.

Tapas in Cartagena

Tapas in Cartagena

image

Cartagena, absoluut de moeite waard!

Helaas is de windvoorspelling zo dat we niet nog een dag extra kunnen blijven. Dat had ik graag gedaan. Gelukkig werden we vervolgens beloond met een prachtige zeiltocht van Cartagena naar Alicante. Maar we zijn blij dat we hebben kunnen genieten van deze heerlijke sfeervolle stad!