Cadiz

Cadiz

24 juli 2016

Cádiz, de oudste stad van Spanje

5 juni 2016
I love the parcs

I love the parcs

Een bliksembezoek

Cádiz is de oudste stad van Spanje of zelfs van West- Europa. Daar wilde ik wel graag heen. Ik hou van oude Spaanse steden. De sfeer en de pleinen. Helaas komen we een beetje in tijdsnood, omdat er oostenwind is voorspeld. En we willen in Gibraltar zijn als Merel aan boord komt.

Waterfront Cadiz

Waterfront Cadiz

Cadiz in plaats van Chipiona

Gisteravond zijn we laat, in het donker, aangekomen in Cadiz. Ons plan was eigenlijk om naar Chipiona te gaan. Maar het was harder gaan waaien onderweg en de golven hadden zich opgebouwd. Chipiona was een lagerwal kust en het is er vrij ondiep. Het was ons niet duidelijk hoe diep de route naar de haven was. Het mailtje van de haven bracht ook geen duidelijkheid… “We are dredging the harbour, but we are not closed.” We zetten toch maar koers naar Chipiona.

Cityview

Cityview

Ondertussen zoek ik meer informatie. Op Noonsite zie ik twee opmerkingen over de ondiepe ingang (2,6 mtr, terwijl er 3,5 op de kaart staat) en dat het lastig is om de haven in te varen bij harde aanlandige wind. We besluiten het roer om te gooien en door te varen naar Cadiz. Ondanks het feit dat we daar in het donker aan zullen komen.

Old walls

Old walls

Het is geen prettige tocht. Inmiddels staat er 7 bft en forse golven. Doordat we koers wijzigen, komen de golven anders binnen. Ik word zelfs een beetje zeeziek. Maar het binnenlopen van Cadiz in het donker is prima te doen.

Toch Cadiz in

We liggen uiteindelijk pas om half twee ’s nachts in onze kooi. Maar we staan op tijd op. Gezien de weersverwachting, willen we morgen naar Gibraltar. Dat betekent vandaag naar Barbate. Maar nu we in Cadiz zijn, wil ik het wel even zien.

Beautiful buildings

Beautiful buildings

De stad Cadiz

Cadiz is in 1100 v. Chr. door de Feniciërs gesticht. Daarna waren er Grieken, Romeinen en Visgoten. Gevolgd door de Moren. Ook hier zie je weer veel Moorse invloeden terug.

De haven ligt op loopafstand van de stad. Je loopt langs een soort boulevard langs het water.
Via Plaza Espana lopen we verder het oude centrum in en nemen een ontbijtje op een pleintje. Pan con tomate…

Daarna lopen we verder door de stad. Leuke straatjes, mooie pleinen. We gaan ook langs de kathedraal. Indrukwekkend, die enorme katholieke kerken. We lopen nog een beetje rond. Meer sfeer proeven dan echt bezoeken. Maar we moeten nog naar Barbate vandaag. Dus na twee uur rondgewandeld te hebben, gaan we terug naar de haven.

Inside the Cathedral

Inside the Cathedral

Toch wat van Cadiz gezien!

 

 

Plaza Espana

Plaza Espana